Bereikbaarheid 5Flex

Wij zijn gewoon bereikbaar. Wij werken gewoon door maar zullen fysiek contact tot een minimum beperken. Al onze processen lopen normaal door. Het is een uitdagende tijd. We staan voor je klaar om hier zo goed mogelijk door heen te komen.
Heb je vragen of wil je even overleggen of sparren? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op. Wij maken tot 6 april dus even geen persoonlijke afspraken op kantoor en ook niet op locatie.
Eventuele trainingen en meetings worden verplaatst.
Heb je een afspraak met ons gepland staan? Wij contacten je daarover persoonlijk.

Vragen m.b.t. uitzendkrachten

De komende periode kun je geconfronteerd worden met situaties waarin je als uitzendkracht niet kan werken. Heb je daar na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen over, contact ons dan even!

Fase A

Voor fase A geldt in principe: ‘geen werk, geen loon’ (zie artikel 22 lid 1 t/m 4 van de ABU-CAO). Het is hierbij wel van belang dat de uitsluiting van de loondoorbetalingsverplichting schriftelijk in de uitzendovereenkomst is opgenomen. Als er geen werk is hoeft er geen loon doorbetaald te worden.

Fase B en C

Voor fase B en C geldt dat het loon conform overeenkomst wordt doorbetaald.

De uitzendkracht wil niet komen werken vanwege angst voor het Coronavirus

Het kan zijn dat uitzendkrachten niet op hun werk willen komen, omdat ze bang zijn door klanten of collega’s te worden besmet. Als er geen gegronde reden is voor deze angst, probeer deze angst dan weg te nemen.
Als uitzendkrachten desondanks niet op hun werk willen komen, geldt dat als werkweigering. De loonbetaling wordt dan stopgezet.

De school of kinderopvang van de uitzendkracht is gesloten

De uitzendkracht komt niet werken omdat hij de kinderen moet opvangen.
Bij spoed: Indien de school of de kinderopvang sluit en de uitzendkracht met spoed zijn kind(eren) moet ophalen, dan is er sprake van calamiteitenverlof. De uitzendkracht moet dit wel melden. Calamiteitenverlof valt onder artikel 28 van de ABU-CAO.
Voor fase A met uitzendbeding geldt hiervoor de reservering voor kort verzuim/buitengewoon verlof (voor zover opgebouwd). Voor uitzendkrachten met een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding geldt dat het loon moet worden doorbetaald.
Calamiteitenverlof geldt voor de duur van de calamiteit: dit is de tijd die nodig is om het kind van school of opvang te halen en eventueel de volgende dag als de uitzendkracht op zo’n korte termijn nog geen vervangende oppas kan vinden. Het calamiteitenverlof is in dit geval alleen niet van toepassing omdat de aankondiging van de schoolsluitingen de dag voor de werkdag is gedaan.
Als de uitzendkracht geen oppas kan vinden, dan zal hij daarna (in overleg met de werkgever) vakantiedagen of onbetaald verlof moeten opnemen.

WW aanvragen

Kan de uitzendkracht niet werken en wordt hij of zij niet doorbetaald? Dan kun je WW aanvragen bij het UWV.

We hopen als 5Flex zijnde hiermee informatie te hebben verschaft. Voor alle partijen in Nederland is dit een onbekende en vooral ongewenste situatie. Toch zullen we er met z’n allen doorheen moeten. Waar het kan doen wij als 5Flex er alles aan om er zo goed mogelijk doorheen te komen. Zowel voor onze klanten als onze medewerkers!

LET’S WORK TOGETHER

Wilt u meer informatie over hoe 5flex te werk gaat, bent u op zoek naar werknemers? Neem contact met ons op, en wij komen met een passend voorstel.

CONTACT